viernes, 19 de septiembre de 2008

La Nova Cançó, disc a disc a l'Octubre

La nova cançó, disc a disc

Una exposició a l’octubre de València repassa la història de la música moderna catalana amb vinils i cartells


Jesús Prats fa quatre dècades que col·lecciona vinils de la nova cançó. I tenia moltes ganes d’exposar-ne una mostra. Amb l’excusa dels cinquanta anys de l’aparició del primer disc de música moderna en català, un recull de versions de grans èxits internacionals de les Hermanas Serrano el 1958.

Crec que deuríem d’anar a donar un cop d’ull a aquesta exposició, puis els que tenim més de 45 anys varem aprendre part de la lluita democràtica, amb aquestos senyors, nogensmenys ja portàvem, sabíem teníem la teoria, i ells ens animaren a dur-la a la pràctica; encara avui es continua la lluita. Durant aquella època foren els Llach, Montllor, Quecu Pi de la Serra, Lluís Miquel, Maria del Mar Bonet, Guillermina Motta, etc, i com no el Raimon amb els que continuarem lluitant contra la criminal dictadura del General.

Una vegada assassinats, empresonats, exiliats, etc, tots els homes e instruments demòcrates foren estos cantautors, els que continuaren i ens donarem forces per a finalitzar amb aquest barbàrie de prop de 40 anys.

Imagineu-se en un concert de l’Ovidi cantant Perquè si, o Corrades d’exili,.... les forces que et donaven per fer a l’endemà assemblees, manifestacions, lluita contra els bàrbars.

És un record agredolç que mai es tornarà a repetir en ningú lloc d’aquest mon.

Demidovich

Cabanyal 19-09-08

1 comentario:

  1. Estoy contigo Demi, esta gente han sido los soldados-juglares anti-represión y gracias a ellos se ha podido mantener el espiritu de lucha contra la dictadura.

    Lastima que la gente joven de hoy, no tenga ese espíritu, aunque sinceramente creo que es, por que han heredado la victoria de sus padres y abuelos y no tienen ni idea de lo que son las barricadas (pacíficas por supuesto), por que no han tenido que salir a luchar.

    Un abrazo enorme y arriba la libertad.
    ARWEN.

    ResponderEliminar