lunes, 10 de noviembre de 2008

US Afghan air strike 'killed 40'

US Afghan air strike 'killed 40'

US air strikes have been blamed for many civilian deaths
Afghan President Hamid Karzai has said about 40 people were killed in a US air strike in southern Kandahar province.
Many more were wounded when a wedding party was hit. US officials confirmed civilian deaths and are investigating.
"We cannot win the fight against terrorism with air strikes," Mr Karzai said in comments directed at US President-elect Barack Obama.
Mentre que s’estava apunt de celebrar la victòria d’Obama: L’exèrcit dels Estats Units bombardeja una boda per enèsima vegada i assassina a desenes de civils en vespres de les eleccions en la nació més poderosa del planeta. La xifra de morts podria elevar-se a trenta-vuit, segons ha declarat un membre del parlament local a la BBC, la majoria d’ells dones i xiquets, com comptava ahir Alex Strick van Linschoten, el primer i potser únic a comptar la notícia un dia en què el món sencer mirava cap a un altre costat. Mentrestant, Reuters publica hui una bonica peça de propaganda en què afirma que "Afganistan dóna la benvinguda al triomf d'Obama". Omet que despús-ahir van morir uns quants afganesos que ja no podran celebrar la victòria del candidat demòcrata.
Barack Obama s’ha convertit en el primer president negre de la història dels Estats Units, un esdeveniment històric que mostra quant ha avançat el país en les últimes dècades. Però no cal oblidar que este home que es presenta com a agent del canvi ha promès que incrementarà el nombre de tropes a Afganistan i que aconseguirà guanyar una guerra que ja està perduda, també, per cert, la part que ens toca més de prop. Per no mencionar molts altres assumptes com la guerra d'Iraq, el conflicte entre Israel i Palestina o les cada vegada més tenses relacions amb Iran, temes en què les polítiques anunciades per Obama, més enllà d’alguns canvis merament retòrics, no es diferencien substancialment del que portem presenciant i patint durant estos últims anys.
Gran part dels Estats Units i Occident es deixa portar per una autosatisfacció que si bé és comprensible (sens dubte és una bona notícia que un home negre haja aconseguit accedir a la Casa Blanca), no ha d’invalidar el fet que Obama ha arribat fins ací movent-se cada vegada més cap a la dreta, posant-se al servici d’uns poders i guiant-se per uns principis que són bàsicament els mateixos que han conduït al món a la situació en què es troba. El sistema que genera tanta desigualtat, misèria i patiment continuarà funcionant de la mateixa manera. Ahir va canviar el rostre del poder, només això.

4 comentarios:

  1. Ya era hora que otra persona viese a este tal Obama como un hombre de derechas (y bastante) con retos incluso mayores de los que Bush se proponia.

    ResponderEliminar
  2. Me hubiese sentido mas satisfecho si en vez de este Obama hubiese sido electa una mujer llamese Hilary Clinton u otra.
    Este hombre como ya dije no me inspira confianza y despide un halo de poder y posesion sumado a arrogante que no me gusta.
    Si estudiais algunas de sus fotos o veis algun discurso lo podreis observar.

    ResponderEliminar
  3. Oye, pues me está dando yuyu....bufff...espero de verdad que os equivoqueis!....

    ResponderEliminar
  4. Ahi teneis a vuestro Obama que es mas de derechas que Rajoy.....

    ResponderEliminar