miércoles, 4 de febrero de 2009

Diguem-li autogestió?

Demidovich

Diguem-li autogestió?


L’altre dia vaig comprar El Capital de Karl Marx. Fins a tres vegades l’ha comprat i totes les anteriors les he perdues. És un de eixos llibres que sovint desapareixen perquè sempre te'l demana algú però cal tenir a la teva prestatgeria, el meu està on son els llibres de consulta: diccionaris, enciclopèdies, el Ritter, el Català (aquest també és un dels que no tornen) que era la referència de la Física però pense que s’ha convertit en una mena de vademecum, he de dir que l’última edició la vaig comprar per nostàlgia.

Bo! Aquest el duia a sota del braç quan vaig recordar de la primera volta, per allà els anys setanta, el portava amagat (també era una edició de butxaca) entre d’altres i amb força por, ara no podria imaginar que haguera fet si algú, en aquell temps, m’haguera preguntat: ¡a ver enseñeme ese libro de tapas rojas! Ara el portava a la vista de tothom i fins i tot un veí em va preguntar: ¿Qué, ahora vas a estudiar contabilidad.?

Es curiós, com han canviat els temps! Avant creia que ningú el llegia per por i ara ningú el llegeix perquè : no interessa? Tabú? Mal entès? ....

De veres, no és gens difícil, no és més fàcil llegir a Joan Fuster! Per eixemple! Cosa que recomano! Segurament aquells que me’l varen prohibir a hores d’ara no trobarien cap motiu de trencament d’aquell “peculiar” Stablishment. És més, la primera vegada que el lletges, un se’n adona que és senzillament la teoria d’allò que fas tots els dies en el teu treball: pensar, composar, estalviar, produir, usar maquinari, etc., etc.... El assumpte es complica quan introdueixes el teu sentit de “classe”, és a dir, quan te preguntes Què collons pinta en tot açò el teu empresari? Perquè collons tinc que donar-li o treballar-li la meua plusvalua? O la meua productivitat? O part del seu patrimoni?....”

Totes aquestes preguntes tenen el seu origen en el que es diueconomia marxista”, part important del “marxisme” o socialisme científic què és el conjunt de idees elaborades per Karl Marx (materialisme dialèctic, materialisme històric i economia marxista), és la base teòrica de la lluita de la classe treballadora per assolir una forma de societat humana superior - el socialisme.

Estic d’acord en que el mercat lliure ha fracassat, el capital és un cercle tancat que sempre arriba al mateix origen: elsclashs” o trencaments de l’economia, la fam, la misèria, les guerres, etcètera..... paga la pena agafar l’altra via, la via de l’autogestió, la via del socialisme autogestionat, el comunisme.

Des del blog, m’han demanat que enceti una “secció” que tracte de política, crec que no cal que expliqui quin va ser el caire que porten els meus pensaments.

Vivim a un estat (Estat Ecspanyol) que pateix una involució política acollonant, hem passat d’una bestial dictadura a una bogeria que és diu democràcia, hem passat d’una llei (Ley de Principios del Movimiento) que soles es complia quan el beneficiat era “del Movimiento”(als altres els apallissaven, empresonaven i els mataven); a un altra llei (Constitució) que soles poden interpretar-la els que ells (PSOE, PP) diuen que son democràtics, hem passat d’un partit únic (Falange Ecspañola y de las JONS) a dos partits l’un PSOE (que deuria d’ésser SOCIALISTA) i és una Democràcia¿? Cristiana i tot (al menys podria ésser DS!) i l’altre, PP (que deuria d’ésser una Democràcia Cristiana) i que és un partit ultraconservador que a més a més en el País Valencià és més encara.

Per tot açò, ànim companys! Parlem-ne!


25 comentarios:

  1. Te hacen falta ver más pelis de Rambo...

    ResponderEliminar
  2. Hola Demi, cuanto tiempo sin leerte por aquí. Que tiemble Obama por que llegas tú y heredaras la tierra.

    Un besazo y nos leemos.
    Arwen

    ResponderEliminar
  3. De Rambo no, peliculas de la Perestroica....y además vamos a decirle a Arwen que te ponga tu espacio en el blog de política según los ojos de Demidovich, el matemático!
    Abrazos.

    ResponderEliminar
  4. nada mas lejos de mi intencion ofender...pero a mi entender cuanto antes nos demos cuenta de que las derechas e izquierdas se han difuminado en un color pastel muy apropiado para cualquier ocasion,que pega con todo dependiendo de el interlocutor que tenemos enfrente, antes podremos tener la certeza de que todos HOY son los mismos unos y otros....las ideas no han muerto, nosotros nos hemos vuelto gilipoyas....sera la tele....

    ResponderEliminar
  5. Ya empezamos con las tonterias d los paises catalanes y tal....
    Como bien dice AC te falta ver peliculas de Rambo o de Arnold.
    Si quieres te presento a mi abuelo con 89 años y con una cabeza lucida como ninguna y le explicas eso de "tú" lengua que el te podria comentar unas cuantas cosas.

    ResponderEliminar
  6. Bueno, pues en vistas de la agitación y revuelo que la política o no-política causa por estas tierras y a petición del Sr. Demidovich, inaguramos el espacio "Diguem-li autogestió", donde Demidovich nos ofrecerá "su punto de vista" sobre la política actual.

    Como siempre, podremos estar deacuerdo o no con sus criterios o los de otros y lo expresaremos de forma respetuosa.

    Un besazo mañanero a todossss y a tod@@@@@ssssssssss!!!!

    Arwen

    ResponderEliminar
  7. Desde luego que todo dentro del respeto.
    Con este tema siempre hay "diferencias" y es perfecto como foro de discusion. Deberia de estar hecho de forma imparcial y el punto de vista deberia de ser neutro con el ph.

    ResponderEliminar
  8. Bueno, dejemos a Demidovich que exponga su punto de mira y como siempre habrán detractores y defensores, a mi también me parece perfecto que la política se trate desde un punto de vista objetivo, pero reconozco que es muy dificil ser imparcial en este campo. No obstante seguro que dará mucho juego en cuanto a movimiento forum.

    Besazos.

    ResponderEliminar
  9. No estoy de acuerdo contigo, pero como es "tu blog" tú veras.

    ResponderEliminar
  10. En que no estas deacuerdo?...especifica please!. Encuentro interesante que se ofrezcan puntos de vista diferentes de cada uno de los autores y que den paso al debate y al pluralidad. Únicamente se trata de eso.

    Bsssss.....

    ResponderEliminar
  11. Ahhh y el blog es tan vuestro como mio. Animate a dejarnos esas perlas que traeis por aquí, alguna joyita de nueva entrada para nuestros ojitos.

    Muakis.

    ResponderEliminar
  12. Comentame eso del mensaje, algo de patrocinio era??, es que no lo voy a poder ver hasta esta tarde. Comentamelo.

    ResponderEliminar
  13. Tranqui a la tarde lo ves y ya lo comentamos por allí.

    Besazos.

    ResponderEliminar
  14. No entenc res. En què no estàs d'acord? En el marxisme? En que el PSOE sembla la DC de Aldo Moro? En que el PP és més ultra que el Alcassar? En la meua declaració d’intencions? O en les teues desqualificacions coprofàgiques?

    ResponderEliminar
  15. Els ameriianquis utilitzen al tal “Rambo” perquè ells mai han tingut lloc en la seua història per a un Robin Dels Boscos. Per eixemple
    Sovint maltracten als pobles per a crear històries que ja se superaren en la Revolució Francesa, on ells mai arribaran.

    ResponderEliminar
  16. Vaja!!!! Comencem be!!!! Me estic esforçant per contar una declaració d’intencions i l’únic que critiqueu és la meva signatura, això de “vixquen els PPCC”.
    Hei! Què autogestió (de classe) és COMUNISME!
    Ja arribarem a la Independència!
    Hei! Què vegeu fantasmes per tot arreu!

    ResponderEliminar
  17. Me parece que tu tienes mas mierda....pero en la cabeza.

    ResponderEliminar
  18. Oye me parece a mi que pensar de forma diferente es una cuestión de TOLERANCIA y nada más. A uno le puede gustar un color y a otro otro y ya está, tampoco hay que decalificar a nadie ni decir las cosas a lo bruto por que entonces dejamos de ser personas y pasamos a ser animales o simplemente sacamos lo peor del ser humano y creo que por aquí lo que abunda es buena gente sean del color que sean o de la ideologia que tengan. Nada más.

    Bsss a todos.

    ResponderEliminar
  19. Bona nit a tot el món, no es el meu espai però també, supose, tinc dret a expresar la meua opinio en este estat cridat com "democràtic".
    Les opinions estan per a expossar-les i defensar-les, ens agrade a tots/totes o no.
    Jo també tinc el Capital però en versió castellana i no crec que haja d'amagar-me per això. No cal confondre mai el marxisme-leninisme amb el stanlinisme, no té res a veure (al meu pareixer) això era una dictadura.
    Així que companys visca a la llibertad d'expresio amb tot el seu sentit.
    Bona nit

    ResponderEliminar
  20. Visca el països catalans! y visca el Barça!

    ResponderEliminar
  21. Diablillo tiene una gran parte de razon, hoy en dia el capitalismo ,como el tal demidovich lo expone, no lo entiende ni Karl Marx,ademas, el Capital, esta totalmente desfasado y me rio(con todo el respeto del mundo),del libro en cuestion.
    Sigamos con nuestras vidas y pasemos el tiempo que estemos por estas tierras lo mejor posible y dejemonos de ideologias baratas sin fundamento alguno.
    Nuestra ideologia deberia de ser simplemente vivir.

    ResponderEliminar
  22. “El Capital está desfasado”, mira “anónim” no has llegit mai aquest llibre, te diria moltes coses però no paga la pena, passat per econòmiques, o per ciències polítiques, o per dret.....i ho dius. No vaig a entrar més.
    Si te voldria explicar què en aquest mig segle he gaudit molt, no te conec, però mirant al voltant dels meus coetanis, no saps la quantitat, si es pot mesurar, de felicitat.... i el que em queda! Tanmateix tinc la meva ideologia i no em pareix molt correcte que ningú que no saps res de mi, per unes quantes línies em digui el que em digueu... i això “pasemos por esta tierra.....” Què el cel vos està guardant.... potser que allà el Capital estigui desfaçat perquè està clar que el materialisme dialèctic no cap Deu.
    Vixquen els PPCC

    ResponderEliminar
  23. Joder, si lo se no digo lo de Rambo...XD

    ResponderEliminar
  24. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar